12 Δεκ 2013

Spotlight 2014: Αυτοί που θα ξεχωρίσουν του χρόνου, σύμφωνα με το Spotify


Αν κρίνουμε από το Spotlight on 2013, τη λίστα που έβγαλε πέρσι τέτοια εποχή το Spotify, προτείνοντας μουσικούς που ανέμενε ότι θα ξεχώριζαν μέσα στη φετινή χρονιά, θα τα πήγαινε πολύ καλά στο Πάμε Στοίχημα. HAIM και Lorde ήταν ανάμεσα στα ονόματα του περσινού Spotlight, που βγαίνει βάσει του viral chart της υπηρεσίας. Κοινώς, ό,τι πιο φρέσκο συζητιέται και ακούγεται στο Spotify, παίρνει προτεραιότητα για το Spotlight της επόμενης χρονιάς.

Η φετινή λίστα κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και είναι αυτή εδώ:


Το περάσαμε μια πρώτη ακρόαση και το συστήνουμε σε όλους. Αξίζει τον κόπο. Διάλεξε τα αγαπημένα σου και κέρδισε μια ευκαιρία για να κοκορεύεσαι του χρόνου ότι τα ‘λεγες από το 2013 κιόλας ότι ο τάδε θα γίνει σπουδαίος. Ποιος θα είναι οι HAIM του 2014; Ιδού ποιους ξεχώρισα εγώ από τη λίστα:


Ξεδιάντροπη ξεπατικωτούρα της Lana Del Rey, από τη Δανία. Μάντεψε γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά: Συνεργάστηκε με τον Avicii στο σούπερ χιτ του “Dear Boy” και, όπως είναι γνωστό, το Spotify μιαν αδυναμία στον Avicii την έχει…

Circa Waves
Από το Λίβερπουλ, θυμίζουν Strokes και σίγουρα ονειρεύονται μια καριέρα τύπου Arctic Monkeys. Ό,τι πρέπει για το ηλικακό γκρουπ 16-24.

S O H N
Ο James Blake μας για του χρόνου. Γεννήθηκε στο Λονδίνο, ζει στη Βιέννη, λατρεύει τα μπλιμπλίκια, αλλά τα προτιμά αργόσυρτα και νανουριστικά.

Betty Who
Επιστροφή στο synth-pop των late 80s παρέα με μια Αυστραλέζα που ζει στις ΗΠΑ και που πολύ θα ήθελε να είναι μέλος των Bananarama.

RY X
O Bon Iver της Αυστραλίας (ναι, πολλή Αυστραλία παίζει στο Spotlight on 2014, άλλη μια ένδειξη ότι ξέρει πού πατάει η λίστα) που δουλεύει από το Λος Άντζελες για μια σουηδική δισκογραφική. Το EP του “Berlin” πάει να μπερδέψει κι άλλο τα πράγματα, αλλά όχι, με το Βερολίνο δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση.

Vance Joy
Από την Αυστραλία κι αυτός, ας τον πούμε Mumford & Suns των Αντιπόδων. Μούρλια.

Bipolar Sunshine
Ιδιαίτερος, αισθαντικός (sic), δίνει μια νέα πνοή στη soul, κοντινή σ’ αυτήν του Frank Ocean.

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: