1 Δεκ 2013

To Livin' On A Prayer ξαναμπαίνει στα charts, 27 χρόνια μετά...


Έχουν περάσει πάνω από 9 μήνες από τότε που σας ενημερώναμε ότι το Billboard άλλαξε τον τρόπο που μετρά το Hot 100. Από πέρσι -τέτοιο καιρό- είχε εντάξει τα δεδομένα που τού έδιναν υπηρεσίες streaming όπως τα Spotify, Muve, Slacker, Rhapsody, Rdio και Xbox Music, ενώ το Φεβρουάριο έβαλε στο παιχνίδι και το YouTube. Σήμερα, χάρη σ’ αυτό το τελευταίο, το “Livin’ on a Prayer” των Bon Jovi, από το “Slippery When Wet” του 1986 ξαναμπήκε στα charts του Billboard, περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα από την εποχή που στρογγυλοκαθόταν στην κορυφή τους.

Ποιος ο λόγος; Σίγουρα θα έχετε δει τον ξέφρενο χορό του Jeremy Fry στις κερκίδες των Celtics. Θα είχατε ενθουσιαστεί με το μανιασμένο lip-synching του και το επικό του air guitar. Αν δεν το έχετε δει, ορίστε:


Αλλά όλο αυτό το έπος είχε λάβει χώρα το 2009. Γιατί οι Bon Jovi έγιναν τόσο hot τώρα; Είναι παράξενος ο τρόπος που δουλεύει το virality στο Internet. Το βίντεο με τις φιγούρες του Jeremy Fry είχε γίνει τρελό viral πριν 4 χρόνια, αλλά σήμερα, όταν το ξαναφόρτωσε στο YouTube κάποιος Jose Duran, άρχισε να σπάει κάθε ρεκόρ. Μέσα σε ένα μήνα το είδαν 12 εκατομμύρια φορές στο YouTube και το μοιράστηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια φορές στο Facebook. Και έτσι, ξαφνικά, στις 23 Νοεμβρίου, το “Livin’ on a Prayer” ανέβηκε στο νούμερο 25 του Billboard. Ναι, το ίδιο “Livin’ on a Prayer” που πριν από 27 χρόνια βρέθηκε για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες στο νούμερο 1 του ίδιου chart.

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: