12 Δεκ 2007

Η ώρα της δεκάδας! (Ξεκινήσαμε με Richard Hawley και LCD Soundsystem)


Και για όσους άνοιξαν μόλις τώρα τις οθόνες τους, να πούμε με λίγα λόγια τι έχει συμβεί ως εδώ: Κατ' αρχάς, ο gone4sure είχε την ιδέα να διοργανώσει μια ιδιότυπη Γιουροβίζιον και να αναδείξει δι' αυτής το άλμπουμ της χρονιάς. Ως εκλογείς μετέχουν πολλοί και καλοί bloggers (των οποίων τις επιλογές θα βρεις σ' αυτό το link) μεταξύ των οποίων και οι δύο συγγραφείς του "Πο Πο Culture" (Mr. Arkadin - Νίκος Φωτάκης και Homo Ludens - Παναγιώτης Χριστόπουλος).

Εμείς οι δύο, επειδή είμαστε λίγο "δύσκολοι" και δεν μπορούσαμε να βρούμε από 20 αξιόλογα άλμπουμ για το 2007, όπως ήθελε ο gone4sure, αποφασίσαμε να εκδώσουμε κοινή λίστα. Αλλά το κοινό του "Πο Πο Culture" δεν έμεινε δυσαρεστημένο, αφού τελικά είχε δύο λίστες να διαβάζει, καθώς καταφέραμε την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσουμε την guest συμμετοχή του Φώτη Βαλλάτου και της δικής του 20άδας -όπως τότε που είχε φέρει ο Άρης (ή η ΑΕΚ;) τον Ρίτζι Θίουζ για ένα και μόνο ματς, έναν τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ.

Επί 10 ολόκληρες ημέρες ανεβάζαμε ένα ένα το αγαπημένο μας δισκάκι (δύο-δύο στην ουσία, ένα εμείς κι ένα ο Φώτης) και αφού καλύψαμε τις θέσεις 20 έως 11, από χθες το βράδυ έχουμε μπει στην τελική ευθεία της πρώτης δεκάδας, που είναι φορτωμένη και με μεγαλύτερη αγωνία, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς που θέσπισε ο gone4sure κερδίζει και περισσότερους βαθμούς. Από εδώ και πέρα, κάθε ψήφος είναι κρίσιμη. Για να δούμε λοιπόν τις λίστες μας ως εδώ:

Πο Πο Culture:
10. Richard Hawley - Lady's Bridge
11. Belleruche - Turntable Soul Music
12. Brett Anderson
13. John Vanderslice - Emerald City
14. Alicia Keys - As I Am
15. Herbie Hancock - River (the Joni letters)
16. Marilyn Manson - Eat me, Drink me
17. Simian Mobile Disco - Attack Decay Sustain Release
18. George Kontrafouris - Little Daddy's Blues
19. Glenn Gould - Bach/the Goldberg Variations
20. The Good, the Bad and the Queen

Φώτης Βαλλάτος:
10. LCD Soundsystem – Sound of Silver
11. Jens Lekman - Night Falls Over Kortedala
12. The Field - From Here We Go Sublime
13. PJ Harvey- White Chalk
14. Deerhoof - Friend Opportunity
15. Of Montreal - Oh Hissing Fauna, Are You The Destroyer?
16. Caribou – Andorra
17. Arcade Fire - Neon Bible
18. Animal Collective - Strawberry Jam
19. The Fiery Furnaces - Widow City
20. Liars – Liars

Ο Φώτης έχει σταματήσει να στέλνει κειμενάκια μετά το #16. Προφανώς προετοιμαζόταν για το πάρτι του Free και μετά αναρώνει από το πάρτι του Free. Στο οποίο πάρι (του Free καλέ) δεν πήγε ούτε ο Νίκος -λόγω φόρτου εργασίας-, ούτε εγώ -λόγω των γνωστών προσωπικών προβλημάτων για τα οποία έχω καραζαλίσει το κοινό το "Πο Πο Culture". Επί τη ευκαιρία, ζητάμε συγγνώμη από τον Λευτέρη και το υπόλοιπο team του περιοδικού για την απουσία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: